ŠKOLSKA PLOČA U INTERIJERU

radni kutak -školska ploča na zidu

Tko se rado ne prisjeća školskih dana? Prva asocijacija nam je školska ploča, kreda i spužva. Danas kada smo malo stariji s nostalgijom gledamo na ta vremena.

Imate li djecu? Malenu djecu? Obožavaju crtati, pisati, šarati i brisati. Zašto im ne biste sobu pretvorili u malu školsku scenografiju? Dovoljno je samo dio namještaja, dio zida ili jedan cijeli zid obojiti u crno i dati im kredu u ruke. Garantiramo vam da će to bili općenarodno veselje.

A vama školska ploča može poslužiti kao podsjetnik na obveze. Školska ploča u interijeru uvijek je dobra ideja za kreativce. I znate što?! Nije rezervirana samo za poslovne prostorije ili za dječje sobe!

ŠKOLSKA PLOČA – ZA MALENE KREATIVCE

Koliko ste puta svome mališanu rekli da ne šara po zidu ili namještaju? Koliko ste se puta uzrujali i poslali ga u kaznu u neki kut da se malo smiri?

A zašto taj “zločesti” kut ne biste pretvorili u njegovo carstvo šaranja-baranja po zidu? Dijete sretno, vi sretni! I čiča-miča, sretno završava nesretna priča!

DECOIST-Bajkovita dječja soba s efektom školske ploče na svim zidovima

Stvorite dojam školske ploče na njegovom zidu ili namještaju. Ako niste dovoljno hrabri da se sami uhvatite u koštac s bojenjem crnom bojom, pozovite profesionalne soboslikare da to učine.

Ako radite sami, boju možete nabaviti u hobby art trgovinama ili u Bauhausu. Mi smo se uvjerili u kvalitetu Duluxovih boja.

Kada pripremate zid za bojenje on u potpunosti mora biti čist bez prašine. Na rubove priljepite krep traku. Za veće površine koristite kist za rubove. Unutrašnjost brže možete obojiti valjkom.

Preporučuje se namazati barem dva sloja. Razmak između dva premaza mora biti minimalno četiri sata. Najbolje je obojiti drugi sloj sutradan. Još jedan savjet je da se novi sloj maže u suprotnom smjeru od prethodnog kako bi pokrivenost bila bolja.

DECOIST- dječaa kreativno šaraju po svojoj sobi

Pomno pratite upute na boji jer neki proizvođači preporučuju da se ne piše po zidu tri dana, kako bi se boja stabilizirala. Drugi kažu da se može nakon 24 sata pisati. Treći preporučuju da se prije prve upotrebe cijela površina prešara kredom, a zatim dobro prebriše. 

Dijete može učiti kroz igru oponašajući svoje učiteljice. Vjerujte nam na riječ! To je izvrsna metoda učenja kojoj se posebno vesele djevojčice. Provjereno!

Dijete će vam vratiti najljepšim crtežima i slobodom izražavanja na dozvoljenom mjestu, a vi ćete uživati u galeriji najljepših crteža na svijetu. I neće biti potrebe za kažnjavanje. Sretno dijete, sretni Vi! I nastat će jedna bajkovita soba koja svakoga dana može imati drugačiju scenografiju.

ŠKOLSKA PLOČA U KUHINJI

Nekako se podrazumijeva zašto se školska ploča  može nalaziti u kuhinji. Potreban nam je podsjetnik za namirnice koje nedostaju u smočnici i hladnjaku. Dobro je imati na oku takav podsjetnik, jer u shoppingu redovito zaboravimo jednu-dvije sitnice koje su nam tako neophodne.

No, u kreativnijim kuhinjama za dobre kuharice i kuhare zid može poslužiti kao knjiga recepata, onih najdražih, naravno.

Blackboard u kuhinji

ŠKOLSKA PLOČA U DNEVNOM BORAVKU

Nešto rjeđe ćemo pronaći interijer u kojem dnevni boravak krasi crni zid-ploča. Ovdje takav zid može poslužiti djeci za igranje s roditeljima ili za njihovo kreativno izražavanje.

Možete svoje misli ostaviti na ovoj ploči, napisati aforizam za podizanje atmosfere, poželjeti dobrodošlicu gostima ili pak ovjekovječiti kredom svoj životni moto.

DECOIST-dnevni boravak-blacboard

PORUKE ZA LAKU NOĆ

Ovakav zid sigurno ne biste odabrali za svoju spavaću sobu. Hajde da vas razuvjerimo! Malo ih je, ali ima divnih primjera kako spavaća soba može biti originalna s crnim zidom i porukama ispisanima kredom.

Ovaj zid osobito može biti inspirativan u doba Valentinova, za rođendan bračnog druga ili za godišnjicu braka. Ljubavne poruke uvijek je lijepo pročitati. Poželjeti laku noć porukom na zidu partneru koji kasno dolazi s poslovnog puta, dok vi snivate, nešto je što će ga jako razveseliti.

DECOIST- blackboard wall u spavaćoj sobi

ORGANIZIRANJE SVOG VREMENA

Ako još uvijek niste dovoljno hrabri za makeover čitavog zida, odlučite se za jedan njegov segment i obojite ga u crno. 

Možete napraviti svoj tjedni planer. Ispišite dane i obveze koje vas čekaju u narednom tjednu i sigurni smo da ćete manje zaboravljati na važne stvari koje morate obaviti.

Možete si i ostaviti i pozitivnu motivirajuću poruku za novi radni tjedan. Mi smo vam ostavili poruku za ponedjeljak – čitanje bloga Zdrava kuća, kreativan dom.

Tjedni planer - blackboard

Jesmo li vas motivirali? Jeste li se okuražili? Što čekate? Boju i kredu u ruke i oslikajte svoj zid! Očekujemo vaše radove, a najoriginalnije ćemo objaviti.

Zid je najzabavnija školska ploča na svijetu,

ako crtate sa svojim djetetom u duetu!