INTERIJER-KOJI ODABRATI SMJER?

Interijer je važan dio  svakog prostora. Kako i kakav interijer odabrati? Treba odabrati ono što odgovara vašem afinitetu. Svaki stil ima svoje specifičosti. Svaki stil ima ono nešto što ga razlikuje od drugih stilova.

Interijer je odraz našeg karaktera. Interijer je izraz našeg temperamenta.

SVE POČINJE S IDEJOM

Razmislite što vas privlači? U kakvom ambijentu biste željeli boraviti? Kada odgovorite na pitanja, imat ćete polazišnu točku za uređenje svog interijera. Imat ćete misao vodilju, light motiv.

Ohrabrite  se i posegnete za drugačijim komadom namještaja od ponude koja se trenutno i već godinama nudi u gotovo svim salonima namještaja. Vaš dom također se može razlikovati zbog neobičnih zidova, osobito onih oslikanih i neobično kreiranih. Takva bi mjesta trebala biti ključna u uređivanju interijera. Ona moraju postati žarišta oko kojih cijela priča nastaje. Za takav pristup suha gradnja je idealno rješenje jer omogućuje veliku kreativnost.

SHABBY CHIC INTERIJER

Shabby chic je interijer koji priziva neko davno vrijeme. Njegovo ime znači  otrcani šik. Njeguje pastelne nijanse:

  • plave
  • mentolzelene
  • tirkizne
  • i ružičaste boje.
  • Bijela boja je dominantna. Namještaj izgleda kao da ima patinu. Po rubovima je namjerno lagano skinuta boja. Možete sami od starih komada namještaja svojih predaka napraviti shabby chic namještaj. Imati tradiciju u svom domu koja se prenosi s koljena na koljeno, ali u novom ruhu zaista je neprocjenjivo.

INDUSTRIJSKI STIL

Industrijski stil je prošaran lažnim i pravim cijevima. Stolovi i stolice izrađuju se od tvorničkih komponenata, od dijelova postrojenja. Komode i ormari mogu biti nekadašnji inventar tvorničkih hala. Ormarić za presvlačenje radnika postaje ormar za odlaganje obuće. Ovdje dominiraju:

  • sive
  • zelene
  • smeđe
  • crne nijanse.    Zidovi su najčešće goli armirani betonski zidovi. Posebnim efektima suha gradnja ostvaruje dojam nedovršenog.

MINIMALISTIČKI STIL

Minimalizam ne podnosi mnoštvo detalja, ukrasa i boja. Obično se bazira na ravnim plohama visokog sjaja. Gips-kartonske ploče odlično zaokružuju interijer. Interijer je osvijetljen ugrađenim LED žaruljama na bočnim i stropnim predjelima. LED lampice inkorporirane su  u gips-kartonske ploče. Minimalistički interijer govori jako mnogo s minimalno detalja u prostoru.

BAROKNI STIL

Barokni stil pun je detalja. Obiluje motivima anđela i zlatnih nijansi. Ističe se po izrezbarenim zrcalima i tapeciranom namještaju. Suha gradnja posebno dolazi do izražaja jer se ocrtavaju detalji kao što su bogate gipsane štukature te dekorativne rozete oko raskošnih kristalnih lustera. U ovom stilu suha gradnja definitivno pokazuje svoju kreativnu stranu. Imitira živopisne bordure i štukature po uzoru na ručne radove starih majstora baroka.

SKANDINAVSKI STIL

Skandinavski stil odlično promovira IKEA. Pokazuje nam kako s malo namještaja čovjek može kvalitetno i lijepo urediti svoj dom. Skandinavski interijer odiše eteričnošću. Dominira bijela boja, dok je siva prati u stopu. Namještaj je ravnih i jednostavnih linija. Uloga  suhe gradnje je da bude čistih i ravnih linija bez rozeta i štukatura.

INTERIJER MORA IMATI VAŠ PEČAT

U svakom od ovih spomenutih interijera možete dati sebe, neki svoj štih. Odaberite ono što najviše odgovara vašem karakteru. Odlučite se za interijer u kojem biste se najugodnije osjećali nakon napornog radnog dana. Prilagodite namještaj odabranom stilu. Odvažite se sprovesti u djelo neke svoje ideje. Pregradite i preuredite dom poštujući karakteristike stila. Neka bude vaša oaza mira i mjesto na koje će rado svraćati dragi gosti!

Interijer dom tvori,

kuću stvaraju zidovi, vrata i prozori!