MAJSTOR = NAŠ DOKTOR ZA DOM

Majstor, dobar majstor danas je raritet.  Često je podcijenjen faktor u našim životima. Rijetko tko od nas ima svog čovjeka za održavanje doma. Imate li Vi svog vodoinstalatera, električara ili majstora za knauf ? Malo je takvih sretnika.

Imate li svog omiljenog frizera? Idete li uvijek istom stomatologu? Kupujete li uvijek u nekoj Vama dragoj trgovini? Sigurni smo da bi velika većina potvrdno odgovorila na ova pitanja.

Pa, zašto onda to nije tako i s majstorima? Teško je odgovoriti.

KAKO NAĆI PRAVOG MAJSTORA?

Svakako je najbolje prethodno se raspitati i zatražiti preporuke. Usmena predaja, osobna svjedočanstva najbolja su reklama za svakog profesionalca.

Ako baš nitko od Vama poznatih nema koga za preporučiti, postoji sveznajući internet. Proguglajte što vas zanima.

Forumi su riznica osobnih iskustava ljudi koji su imali priliku poslovati s raznim majstorima. Internet je carstvo korisnih informacija.

Guglajući, možete saznati svašta. Tko je dobar, pouzdan i kvalitetan, a tko kasni s rokovima, neredovit je na poslu i “fušari”.

Da ste možda prije imali takav pristup, izbjegli biste neugodnosti i nepotrebne troškove. A, o živcima i vremenu da ne govorimo!

“MAJSTOR” KOJI SE KUŽI U SVE

Koliko puta se već dogodilo da ste se za nekog majstora odlučili jer se razumije u sve? O da, bilo je to više puta! I kako je prošlo? Morali ste popravljati za njim ili pozvati profesionalca da popravi štetu. I trošak se utrostručio.

“Fuš” majstori najgori su odabir. Čovjek može znati raditi dosta stvari, ali ne može baš sve. To jednostavno nije moguće. Onaj koji se “kuži u sve”, radi posao ofrlje. Obično se za njim mora popravljati. Krivo spojene utičnice, nespojene lajsne, krivo postavljen knauf. Kako zvuči poznato!

MAJSTOR SVOG ZANATA

Svaki zanat treba se izučiti. Kako se ono kaže, bez alata nema ni zanata!  Ali, ni bez muke nema nauke. Svaki majstor svog zanata je profesionalac u svom fahu i zato je tako dobar.

Sigurno su fuš majstori jeftiniji jer su svjesni svog amaterizma, jer rade na crno i ne naplaćuju PDV. Pitanje je i koliko kvalitetan materijal i alat  koriste, a sve to utječe na kvalitetu rada. Kada treba popravljati za njima, ispada da su skuplji od najskupljih profesionalaca. Zato, dvaput razmislite!

Uštedite:

  • vrijeme
  • novac i
  • živce.

Kad pronađete dobrog majstora, ne mjenjajte ga jer on će uvijek :

  • kvalitetno odraditi posao
  • doći na vrijeme
  • počistiti za sobom
  • ostaviti uredan dom odnoseći smeće koje je napravio.

Dobar je osjećaj znati da u svako doba možeš nazvati svog majstora i računati na njega. Kada nam se dogode neugodnosti, poplave nakon majstora, oljuštena boja sa zidova, skupo shvatimo koliko je naš odabir bio pogrešan.

On bi trebao biti važna osoba u Vašem životu. Kada se poremeti svakodnevni život, majstor ga brzim preinakama i popravcima vraća u normalu. Pridjev dobar i imenica majstor trebali bi biti glavna misao vodilja kad birate svog doktora za dom.

Nije fora kada se popravlja poslije majstora!