SUHA GRADNJA

Suha gradnja je pojam koji se danas vrlo često može čuti. Možda otprilike i znate što ona predstavlja i znači. No, znate li baš sve? Npr. zašto je zovu suhom gradnjom i koje su njene prednosti u odnosu na tradicionalne tehnike izgradnje?

ZGipsman spušteni strop

SUHA GRADNJA- MODERAN NAČIN IZGRADNJE

Suha gradnja je posebna metoda gradnje interijera. Koristi već gotove industrijske sustave gradnje. Prvenstveno je namijenjena za unutarnje uređenje prostora. Ona nam omogućuje da dobro isplaniramo uređenje prostora te tako možemo bitno optimizirati funkcionalnost, potrošnju energije i novaca.

Suhom gradnjom :

  • postižemo maximalnu uštedu prostora
  • prostor postaje funkcionalan
  • dobivamo optimalan omjer uloženih sredstava i dobivene kvalitete – vrijednost za uložen novac

 

ŠTO SE SVE MOŽE IZGRADITI SUHOM GRADNJOM?

Danas se puno toga može izgraditi suhom gradnjom i to tako da prostor istovremeno zadovoljava funkciju i estetiku, a potrebno je kratko vrijeme da se izgradi. Što se sve može izgraditi ovom inovativnom metodom gradnje?

Suha gradnja izgrađuje:

ZGipsman rozeta na stropu

PREDNOSTI SUHE GRADNJE

Napomenuli smo već kvalitete suhe izgradnje. Jedna od njih je brzina izgradnje prostora. To je svakako i no. 1 odlika ove metode. Mnogobrojne su prednosti ovog načina podizanja interijera. Pobrojimo one najvažnije!

  1. Suha gradnja koristi se na mjestima gdje je moguća pojava statičkih problema.
  2. Nema potrebe za štemanjem zidova, rušenjem ili razbijanjem kada treba položiti vodove za instalacije. U šupljinu zidova ili stropova postavljaju se sve žice i cijevi za vrijeme same izgradnje kako bi se potigao maximalni efekt čistoće prostora i estetike bez vidljivih instalacija.
  3. Čista izgradnja koja ne ostavlja problematičan ili po zdravlje opasan građevinski otpad.
  4. Zbog suhog načina izgradnje sve se površine doslovce mogu obrađivati bez dodatnog čekanja. To je svakako jedna od najvažnijih prednosti u odnosu na tradicionalnu gradnju.
  5. Jednostavna izrada i montaža zahvaljujući manjoj debljini i težini pregradnih zidova.

IDUĆI KORAK – PRONAĆI MAJSTORA

Jesmo li vas uvjerili što suhu gradnju danas čini najboljim načinom izgradnje? Ako jesmo, jedino što vam sada preostaje je pomno istražiti ponudu dobrih majstora na tržištu. I vrapci na grani već znaju da je danas to jako teško i gotovo lutrija. Naša tradicija rada na području suhe gradnje koja traje već dugih 20 godina garancija je najbolje kvalitete izvedbe Obratite nam se s povjerenjem!

Suha gradnja, naša je zadnja!

 

 

Author: Dijana Perišić Vukobratović

Od malih nogu pisanje mi je najdraži hobi. Kažu da sam rođena s tim darom. Danas ga samo oplemenjujem. Pisanje poezije i proze te copywriting moja su strast, jedna vječna ljubav koja ne prolazi. Jer znate kako kažu, lijepa riječ i željezna vrata otvara!